dijous, 30 d’abril del 2020

Marxam de pont i...

Bon dia famílies! Com que tenim un pont en confinament, podem passar una mica de temps per treballar la lectoescriptura amb els nens i les nenes. Un mètode d'ensenyament de paraules són les targetes de lectoescriptura. Són imatges amb el seu nom  (més o menys com a la foto, el més senzill possible, fins i tot fetes a mà) Jo recoman fer-ho amb monosíl·labs que contenguin totes les vocals : SOL, PEU , DIT, FIL, SAC, FLOR, RAM, GAT, TAP, MÀ, FUM, ULL...

https://drive.google.com/open?id=1X_6Icxi_0jpTNgzXq76CjybfzYiJ6zFB

Us deix un vídeo explicant com s'empren les targetes amb els nens i nenes. Reconenc que el vídeo és un poquet llarg, encara que l'he editat una mica. Malgrat tot, esper que us agradi i us anim a confeccionar i a jugar a casa amb les vostres pròpies targetes. Que passseu un bon pont!

Molts records i una forta abraçada!

dimecres, 29 d’abril del 2020

Bufarem i bufarem!

Bon dia famílies! Recordau com bufava ahir el llop del conte dels Tres Porquets? Us deix unes quantes idees per fer a casa i treballar el buf amb els nostres fills i filles. Podem aprofitar per parlar dels pulmons, de la boca, de la respiració... Esper que ho passeu molt bé jugant plegats!

dimarts, 28 d’abril del 2020

Els Tres Porquets

Bon dia famílies! Aquí us deix un conte que ens agrada molt a Les Girafes. Esper que gaudiu de la història i en pugueu parlar molt sobre ella. Recordau que la lectura d'imatges ens ajuda a adquirir vocabulari. 
Us heu fixat com bufa de fort el llop?  Fins aviat!


dilluns, 27 d’abril del 2020

Activitats amb números

Bon dia, famílies! Avui us deix una activitat per fer amb els nens i les nenes on podeu aprofitar aquells daus que vam fer l'altre dia. Hem de relacionar la grafia amb la quantitat. Recordau que és molt important continuar treballant el traç i la motricitat fina. Aquí teniu un exemple: l'arbre dels números; però també podeu fer una imatge d'una persona (seria més divertit que fos del vostre nen o nena) en cartró i posar-li péls amb pinces.



Ja sabeu que estaría encantat de veure allò que feu amb els nens i nenes. Si hi pensau, podeu enviar-me fotos per correu (eisantrafel@gmail.com) o deixant-les anar al drive.

Una abraçada i records virtuals per a tothom!

divendres, 24 d’abril del 2020

Puzle de Sant Jordi

Bon dia famílies! Aquí us deix un trencaclosques que he creat de Sant Jordi perquè jugueu amb els vostres fills i filles. Esper que passeu una bona estona plegats intentant-lo. Una abraçada a totes i a tots i bon cap de setmana!

preview10pieceSant Jordi

dijous, 23 d’abril del 2020

Feliç Sant Jordi!

Bon dia famílies! Feliç Sant Jordi a totes i a tots! Avui és un dia especial, d'amor a les persones i a la cultura. Roses i llibres! Esper que gaudiu del dia. Una abraçada a totes i a tots!


http://www.edu365.cat/celebracions/santjordi/index.html

dimecres, 22 d’abril del 2020

La Llegenda de Sant Jordi


Bon dia famílies! Aquí us deix la llegenda de Sant Jordi. Desig que us agradi molt! És una llegenda molt antiga i ens agrada molt. El valent cavaller Jordi allibera tot un poble de la figura dolenta del drac...
Una abraçada ben forta!

dimarts, 21 d’abril del 2020

Activitats de Sant Jordi

Bon dia famílies! Com ja sabeu el proper dia 23 és Sant Jordi. Aquí us deix unes idees per fer amb les nostres filles i fills. Per Sant Jordi són típics els punts de llibres, les roses, fer qualque mural...
Feliç Sant Jordi a tothom!

"No diguis hivern passat que Sant Jordi no hagi estat"

dilluns, 20 d’abril del 2020

A comptar!

Bon dia, famílies! Com va tot? Esper que molt bé! Avui començam després del parèntesi de la Setmana Santa. Aquí us deix una activitat de comptatge per fer amb els nostres fills i filles. Aprofitarem també per parlar de les parts del cos.
Una abraçada a tots i a totes!

dimecres, 8 d’abril del 2020

Marxam de vacances!


Bon dia, famílies! Com ja sabeu, començam les "vacances de Pasqua" que enguany seran una mica "diferents". Us deix una feina per fer amb els vostres fills i filles i us desig que passeu unes bones vacances de Pasqua. Salut i records a totes i a tots!


dimarts, 7 d’abril del 2020

En Patufet

Bon dia famílies! Dimarts és el dia dels contes i aquí us deix un que ens agada moltíssim!



dilluns, 6 d’abril del 2020

Concerts en família

Bon dia famílies! Na Dàmaris Gelabert anuncia que farà concerts tots els dimecres al seu canal de youtube. Aquí us deix un tastet per si us agrada. Salut i records a tothom!


dissabte, 4 d’abril del 2020

Com va tot, Girafes?

Bon dia famílies! Com duis el confinament? Esper que bé! Us són útils les activitats? Ja sabeu que podeu continuar enviant-me fotos a l'adreça del drive (deix l'enllaç a la foto), escriure al correu electrònic o deixar anar comentaris en aquest blog... M'agradaria molt tenir notícies de tots vosaltres i saber com estau…  Una abraçada molt forta a tos i a totes i fins aviat!

Drive Confinament Girafes
Drive Confinament Girafes

divendres, 3 d’abril del 2020

Matemàtiques de tres anys,


Bon dia, famílies! Aquí us mostro ua activitat matemática per fer amb els vostres fills i filles. Jugueu, compteu i després feu els nombres. Feu l'activitat amb cinc elements i aneu augmentant progressivament fins a deu; pareu especial esment a treballar els conceptes des de l'1 fins al 5.
Una abraçada a tots!



Podeu fer també aquesta activitat de motricitat fina el cap de setmana. Inventeu propostes sobre això!

Bon cap de setmana!

dijous, 2 d’abril del 2020

Poesia 2020

Enguany hem quedat, per ara, sense celebrar el nostre dia de la poesia. Les Girafes vam aprendre aquesta poesia de na Joana Raspall... Treballem la memòria!

dimecres, 1 d’abril del 2020

Matemàtiques

Bon día famílies! Aquí us deix un mètode per comptar i interioritzar les quantitats per si el voleu posar en pràctica. A més a més podeu dur a terme una mica de manualitats amb els vostres fills i filles ja que podem decorar el nostre propi dau al nostre gust (no cal que sigui tan gros com el del vídeo) Salut i records!